Coaching: haal eruit wat in je zit!

Wil je een betere balans in je leven? Wil je jezelf ontwikkelen? Of doen wat je altijd al hebt willen doen? Bij individuele coaching help ik jou om stap voor stap om het beste uit jezelf te halen.

Want je hebt ontdekt: de groei en ontwikkeling die jij al zo lang wilt, komen niet vanzelf. Waarschijnlijk omdat je een steuntje in je rug mist. En hoewel je misschien al veel hebt gelezen, misschien zelfs al een coachingstraject hebt gedaan, weet je inmiddels ook: wat je écht nodig hebt is iemand die je laat zien waarmee je jezelf in die ontwikkeling tegenhoudt. Dat vind je niet op internet en in zelfhulpboeken.

De oplossing: persoonlijke coaching

De oplossing die jij zoekt, ligt in dieper dan het niveau waarop je probleem zich nu openbaart. We moeten op zoek naar een bewustzijn waarin je diepere wensen, drijfveren, angsten en belemmeringen liggen. Niet dat dat moeilijk is: als coach help ik je door middel van persoonlijke coaching om eindelijk wél te komen waar je jezelf in je hoofd al ziet.

Altijd afgestemd op jou

Individuele coaching is maatwerk en altijd volledig gericht op jou. Je onderzoekt je drijfveren, dromen, belemmeringen, en patronen die maken dat je doet wat je doet. Ik help je vervolgens om hier zelf stappen in te zetten, waarmee je duurzaam verder komt. Ik help je met beschrijven wat je gedaan hebt om die stap te bereiken, waarmee je zelf ook terugval kunt voorkomen.

Ook ik heb mijn weg moeten vinden

Zelf heb ik ook moeite gehad mijn pad te vinden. Onderweg heb ik mooie stappen gezet, maar ook wel eens een afslag gemist. Of er volkomen naast gezeten. Drastische keuzes gemaakt, of mijn beurt voorbij laten gaan. Terugkijkend weet ik dat ik al die stappen nodig heb gehad om te komen waar ik nu ben. Mooi, maar wat omstandig... en dan druk ik het voorzichtig uit. Ik ben daarom blij dat ik jou kan helpen om jouw resultaat te bereiken op een veel eenvoudiger manier!

Wat gaan we doen

Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijk wilt en wat je daarin tegenhoudt. Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijke probleem is en ik help je om dat op te lossen. Daarmee krijg je een handvat om bij jezelf echt een ontwikkeling in gang te zetten die bijdraagt aan wat je écht gelukkig maakt. Daar zijn verschillende manieren voor: wat het best bij jou past, ontdekken we samen in het eerste - vrijblijvende - gesprek. De verschillende werkvormen waaruit we kunnen kiezen staan hieronder toegelicht. Meestal maak ik zelf een keuze voor wat het best bij de situatie past - dat kan per gesprek anders zijn.

Waaraan kunnen we werken

Vragen die bij coaching aan bod komen, kunnen betrekking hebben op het professioneel of privéleven, op relationele zaken of individuele hindernissen, op je binnenkant of je buitenkant, ... . Hieronder een indruk van de vragen waar mijn cliënten mee komen. In de meeste gevallen beginnen we met één hulpvraag en raken we tijdens het coaching traject ook andere thema's aan die ermee te maken hebben.

  • Waarom grijp ik steeds naast die promotie op het werk?
  • Hoe kan ik eindelijk die goede voornemens in verband met (bijvoorbeeld) mijn gezondheid waarmaken?
  • Het is hectisch thuis. Hoe kan ik zelf overeind blijven en tegelijk mijn gezin ondersteunen?
  • Ik weet niet of ik deze baan wel wil houden. Maar wat dan?
  • Mijn leven loopt vast, ik zit op een dood spoor. Wat kan ik doen?
  • Ik heb last van mijn uitstelgedrag, mijn werk lijdt eronder. Hoe kan ik dit beter aanpakken?

Zit je met een probleem waar je zelf niet uitkomt en ben je gemotiveerd om het grondig aan te pakken, dan is coaching een mogelijke oplossing. Mijn doel is om je te helpen bij het vinden van een oplossing van je probleem. Als coach ben ik daarom praktisch, doortastend en direct. Zie voor de technieken waaruit we kunnen kiezen hieronder.

Interesse? Bel voor het maken van een afspraak: 0575-77 56 29.
Ik neem zelf de telefoon op, pak je agenda er alvast bij!

Je mag ook een terugbelverzoek claimen.
Daarbij kun je aangeven wanneer je teruggebeld wilt worden.
Doe hier je terugbelverzoek en ik bel je op jouw tijdstip!

NLP

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een verzameling technieken die je helpt om doelmatiger te denken, handelen en communiceren. Het gaat er onder andere vanuit dat gedrag te veranderen is, dat alles wat je nodig hebt al in je zit en dat je alles kunt leren. Hiermee kun je succesvol stappen zetten in je ontwikkeling en dàt doen wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) geeft je een heel bruikbaar verandermodel voor gedrag. We kijken samen hoe jij met anderen omgaat, maar ook hoe het in jou zelf werkt. Deze techniek kijkt veel naar het verleden en naar de patronen in bijvoorbeeld je gezin van herkomst. Als je weet welk 'script je hebt meegekregen', kun je het loslaten en bewust voor iets nieuws kiezen dat beter bij jou past.

Wandelcoaching

Bij wandelcoaching gebruik ik verschillende van de hier beschreven technieken buiten de deur, in het vrije veld. Deze techniek kan de voorkeur hebben als je je probleem nog niet helemaal in beeld hebt. Een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, je moet dus wel een basisconditie hebben. Ik wandel met je in natuurgebieden en parken, op locatie in een straal van maximaal 25 km rond Zutphen.

Provocatieve Coaching

Het woord zegt het eigenlijk al: bij Provocatieve Coaching duw ik je soms bewust even uit de rails. Heel hardnekkige patronen en met name denkbeelden die je zelf ooit geadopteerd hebt, doorbreek je vanuit je eigen referentiekader maar moeilijk. Als ik daardoor geen toegang tot je krijg, forceer ik een inzicht of overdrijf ik jouw eigen gedrag. Uiteraard laat ik je in je waarde, maar ik morrel wel even aan je zelfvertrouwen...

Systemisch Werk

Als blijkt dat jij je repeterende patronen nog niet doorziet, dan speelt er misschien 'iets diepers'. Door je plek binnen een systeem te onderzoeken, zoals je gezin, je familie of je team, kun je leren zien waar belemmeringen zitten. Dit is de grondslag van wat we systemisch werk noemen (soms zetten we je systeem letterlijk op tafel). Vervolgens kunnen we met je belemmeringen aan de slag.

Oplossingsgericht Coachen

Bij deze techniek hebben we het helemaal niet over je probleem of wat dat veroorzaakt heeft. Eerder gaan we uit van de oplossing die je zoekt: waar wil je naartoe en met welke kleine stapjes kom jij dichter bij je doel? Samen gaan we er vanuit dat je eigenlijk heel goed weet wat je wilt en zelfs weet hoe je dat zou moeten doen. Ik help je nieuwe stappen in jouw richting te formuleren en ik ben je stok achter de deur.