Vraag jouw gratis Veertig Tips aan

Meer dan veertig tips om zelf je teamcoaching vorm te geven!

Teamcoaching? Doe het zelf!

Teamcoaching heeft in de afgelopen jaren een geweldige groei doorgemaakt. Gelukkig is daarbij ook een kwaliteitsslag gemaakt. En onderzoek toont aan dat (team-)coaching ook nut heeft1.

Teamcoaching werkt
Ook uit eigen ervaring weet ik dat teamcoaching werkt. Het is één van de rollen van de teamleider (m/v).
Maar een teamleider moet ook het team inspireren en op koers houden. Hij of zij moet ook beslissingen nemen voor het team. Het werk van het team aanmoedigen en ondersteunen. En erop toezien dat het team alles doet wat nodig is.

Dat zijn nogal wat rollen en het vraagt dat je zo nu en dan afstand kunt nemen. En van daaruit goede vragen kunt stellen, om helder te krijgen wat er gebeurt in het team.

Waar begin je
Waar begin je dan? Want stel nou dat je niet op eigen ambitie teamleider geworden bent en meer verbondenheid voelt met het proces en de mensen... Stel dat leiderschap en voor de troep uitlopen niet jouw ding is? Laat staan er actief sturing aan geven... Waar begin je dan? Want er zijn nogal wat drempels. Misschien ervaar jij die ook.

Je hebt er vast al eens over nagedacht hoe wat het zou betekenen als je dit op zou kunnen pakken. Je zou op een laagdrempelige manier leiding kunnen geven. Je zou draagvlak hebben onder wat de richting voor het team zou betekenen, ook als dat verandering inhield. Je zou je niet autoritair hoeven opstellen, maar uit kunnen gaan van wat je team aan zelfsturing ontwikkelt...

Zelf doen
Hoe goed is het dan te horen als ik je vertel dat je veel al zelf kunt doen? En hoe geweldig is het als je ziet hoe eenvoudig dat is! Als dit je aanspreekt, heb ik goed nieuws voor je! Ik maakte een laagdrempelig stappenplan waarmee je zelf aan de slag kunt. Je kunt het hier aanvragen.

Dit e-boek geeft namelijk alle handvatten om een start te maken. Om samen met je team een paar speerpunten voor ontwikkeling te kiezen en daar samen mee op weg te gaan. Er staan wel meer dan veertig invalshoeken in, waaruit je er een paar kunt kiezen om te starten.

Download nu
Dit e-boek gaat jou helpen om het team zichzelf richting te geven. En het geeft jou de kans om, van binnenuit, je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Wat wil je nog meer? Download nu het gratis e-boek en begin morgen!

1 Zie De Haan & Kasozi (2014), Schippers e.a. (2008), Pettigrew & Tropp (2011).

Vraag je gratis e-boek aan:

Je ontvangt dan per e-mail:

  1. Een e-boek 'Veertig handvatten om zelf jouw team coachen' met een inleidend artikel, de veertig vragen en hoe je daarmee aan het werk gaat;
  2. Een reminder om er daadwerkelijk mee te beginnen (!);
  3. Een uitnodiging om er (ook zelf) een vervolg aan te geven.

Je komt niet in een eindeloze spam-reeks en ik verkoop je gegevens niet aan derden. Daar heb ik zelf immers ook een hekel aan. Vraag je e-boek direct aan!

Jouw gratis e-boek