Training Timemanagement

In deze Time-Management training rekenen we af met jouw gevoel van tekortschieten ten opzichte van je werk, je relatie, jezelf. We rekenen ook af met je gevoel altijd achter jezelf aan te rennen en je gevoel je onvoldoende ingespannen te hebben voor wie belangrijk voor je zijn. Dat levert je straks op dat je én gedaan hebt wat je wilde doen én een goed gevoel over je dag. Wie wil dat nou niet?

Ben jij ook altijd maar bezig met je werk?

Dit lijstje komt je ongetwijfeld bekend voor: het is soms om moedeloos van te worden. Maar het kan anders! Hoe lijkt het je als ik je help met een oplossing voor deze knelpunten:

 • het werk hijgt je in je nek en je gaat met lood in je schoenen naar je werk;
 • je sleept je voort van vakantie tot vakantie;
 • je komt altijd tijd tekort en je moet je alsmaar haasten om alles gedaan te krijgen;
 • soms bekruipt je het gevoel dat je noch over je werk, noch over je privésituatie tevreden kunt zijn;
 • je bent altijd bezig met dingen voor iemand anders en je komt aan het goed voorbereiden van je werkdag niet toe;
 • je hebt ellenlange takenlijsten en je komt er niet toe om ook maar iéts af te strepen;
 • je bent het overzicht verloren en het ergert je dat er geen verandering in komt...

Goed nieuws: je bent niet de enige

Veel professionals zijn alleen maar druk met lijstjes afwerken en komen daardoor niet toe aan dingen die echt belangrijk zijn. Want hoe moet dat, als je agenda geen ruimte meer heeft en je wordt geregeerd door de Waan van de Dag?

Leer hoe het ook anders kan! Leer hoe je zelf grip krijgt op je werk onder stressvolle omstandigheden. Hoe je zelf structuur aan kunt brengen en je de chaos ontstijgt. Hoe je veel effectiever en efficiënter werken kunt en daarmee je doelstellingen haalt. Hoe je van reactief doorworstelen naar actief plannen kunt komen. Zodat je weer ruimte krijgt in je planning voor belangrijke dingen.

In de eendaagse training time-management leer je meer te bereiken met minder inspanning. Je leert meer controle te krijgen over je agenda, meer grip te krijgen op je werk. Je leert rust te creëren, meer werk uit je handen te laten komen en je doelstellingen te halen.

Waarom heb jij deze training nodig?

Veel mensen doen tegenwoordig kenniswerk en dat is een groot verschil met vroeger. Toen werkte je tot het zweet op je voorhoofd stond. En dat leverde een goed gevoel op, niet in het minst omdat anderen konden zien hoe je je best had gedaan. We missen dat tegenwoordig.

Daarnaast zien veel kenniswerkers aan het eind van de dag vaak niet of ze iets ‘gedaan’ hebben. De werkelijke voortgang van je werk is maar zelden zichtbaar. Werk levert geen bevrediging op.

En er is nog een derde reden waarom je deze training goed kunt gebruiken. Het contact met klanten en collega’s lijkt immers altijd maar door te moeten gaan.  Wij kennen daarin geen natuurlijke rem.

Waarom werkt dit

Je hebt vast wel eens iets gelezen over timemanagement. Misschien heb je zelfs al wel een cursus gedaan. En toch heeft het voor jou niet gewerkt...
Dit is het Timemanagement van de nieuwe generatie. Ik leer je om te gaan met alle impulsen die van buiten op je af komen en dat gevoel steeds maar al je werk gedaan te moeten hebben.

We werken in drie dagen aan jouw resultaat, verspreid over vier weken.
In een end-of-day schema tussen 15:30 en 19:30 maken we optimaal gebruik van jouw tijd, met aandacht voor de balans tussen werk en privé. Er is een persoonlijke intake, we werken in kleine groepen en er is uitgebreide nazorg. Kortom: persoonlijke aandacht gaat zorgen dat het jou deze keer wel lukt. Voor eens en voor altijd!

Dag 1

Jouw resultaten

 • Waarom zit jij op die plek in de organisatie?
 • Wat wordt er van je verwacht?
 • Wat vind je zelf belangrijk?
 • Wat moet je doen en wat moet je vooral niet doen?


Jouw werkvolgorde

 • Welke dingen moeten het eerst?
 • Hoe verhouden zich urgentie en belang van taken?
 • Hoe stel je slim uit?
 • Wie heeft zeggenschap over jouw werkvolgorde?

Dag 2

Plan voor succes

 • Hoeveel tijd heb je eigenlijk?
 • Wat is de beste tijd om taken uit te voeren?
 • Hoe verdeel je taken over je beschikbare tijd?
 • Hoe ga je om met deadlines?


Omgaan met de werkelijkheid

 • Wat zijn jouw valkuilen in je Timemanagement?
 • Hoe ga je om met verstoringen door email, telefoon en binnenlopers?
 • Hoe zet je Outlook of een papieren agenda het best in?

Dag 3

Wat kun je al

 • Wat heeft gewerkt, wat werkte niet?
 • Wat zijn mijn valkuilen en wat kan ik daarmee?
 • Hoe voed ik mijn omgeving op?
   

Blijf overeind

 • Hoe blijf ik na vandaag overeind in een hectische omgeving?
 • Hou houd ik focus?
 • Hoe borg ik mijn balans tussen werk en privé?

Wat vinden anderen

Timemanagement draait om de balans tussen werk en privé, tussen wat energie kòst en wat energie oplevert. Ik heb al honderden professionals mogen helpen om te ontdekken wat voor hen werkt. Zowel binnen mijn eigen bedrijf als voor derden. In veel verschillende branches, zowel profit als non-profit. Hieronder laat ik je zien wat ze ervan vonden. Bel me voor referenties!

Vooral de wijze waarop je de workshop leidde vonden de collega's prettig. Nou, dat is niet niks als je dat door een behoorlijk kritisch publiek wordt gezegd (docent Hanzehogeschool).

Ik heb in mijn leven al vele trainingen gevolgd. Die van jou heb ik als zeer  waardevol ervaren. Niet dat er zo veel nieuwe elementen voorbijkwamen, maar wel dat verschillende puzzelstukjes ineens goed in elkaar grepen. Een aantal inzichten breng ik nu al in de praktijk en, geloof het of niet, het werkt (docent Hanzehogeschool).

Ik ging er redelijk blanco in en was bang dat het een heel algemeen verhaal zou worden, waar ik concreet in mijn dagelijkse werk nog niet veel mee kon. De cursus heeft me echter duidelijke handvatten geboden waarmee ik ook aan de slag kan (medewerker AB-Oost).  

Ik wilde je nog even complimenteren met de workshop en het nieuwe elan dat je hierdoor teweeg hebt gebracht. Dank voor je hulp
(stafmedewerkster Rabobank Nederland).

Veel zaken over timemanagement weet je wel, maar ik pas ze toch lang niet altijd toe. Het was een zeer nuttige opfriscursus voor mijzelf. Tevens heb ik weer duidelijke handvatten om de Sales en Marketing te sturen (medewerker Omroep Brabant).

Vooraf was ik behoorlijk sceptisch, maar kan nu eenieder de cursus aanbevelen! Heb nu handvatten gekregen om mij te beschermen tegen werkdruk. Hoe simpele, voor de hand liggende oplossingen, grote gevolgen hebben (medewerker Rijkswaterstaat Noord-Holland).

Wat krijg je

De training wordt afgesloten met een geregistreerd certificaat. Je krijgt een naslagwerk met oefeningen. We hebben e-mail contact voor vragen. Je bouwt zo zelf jouw Timemanagement, helemaal afgestemd op jouw situatie!
Ik werk met kleine groepen tot acht deelnemers. Zo heb je altijd mijn persoonlijke aandacht en haal je alles uit de training.

Ik laat je zien hoe je jouw manier van plannen toepast in jouw werk. Met Outlook of andere software, of als je wilt met een papieren agenda. Ook na de training mag je me altijd vragen om extra uitleg. Als je wilt, kijk ik op mijn eigen PC mee op jouw beeldscherm naar je planning.

Je investering

De driedaagse training Timemanagement kost € 795,= exclusief BTW. Je kunt terecht bij Pakhuis Noorderhaven in Zutphen, een uitstekende locatie voor trainingen met prima faciliteiten. Het staat pal achter het station in Zutphen en er is parkeerruimte voldoende.

De cursusdata staan elders op deze pagina. Aanmelden met de button is simpel en snel. Bovendien gaat het om een reservering, die pas twee weken voor de training definitief wordt. Tot dat moment mag je je namelijk nog zonder kosten afmelden. Zo ben je zelf zeker van een plaats, maar loop je geen enkel risico.

Pak nu door

Al heel wat kenniswerkers hebben mijn training gevolgd en ze zijn heel tevreden.
Ik leerde ze op een luchtige manier om te gaan met werkdruk. Ik leerde ze hun werk te reguleren en daarmee productiever te zijn. En een goed gevoel over te houden aan hun werkdag!

Mijn cursisten komen zowel uit het bedrijfsleven als uit het onderwijs en bij overheden vandaan. Door die ervaring kan ik goed aansluiten bij jouw praktijk en werkomgeving, en kan ik je een goed advies geven. Ik leer je jouw eigen Timemanagement.
Mis niet langer de hulp die je zo goed kunt gebruiken. Dit is er precies het goede moment voor!

Kom nu in actie: waar kun je terecht

Pakhuis Noorderhaven, Zutphen

Onder normale omstandigheden vinden de trainingen en workshops plaats in Pakhuis Noorderhaven aan de Noorderhavenstraat in Zutphen. Vanwege de beperkende maatregelen in verband met het Corona-virus is dat echter niet mogelijk. Uiteraard geven we nieuwe data vrij zo gauw dat weer verantwoord is.

Op jullie eigen locatie

Onder normale omstandigheden kunnen trainingen en workshops ook plaats vinden op jullie eigen locatie. Vanwege de beperkende maatregelen in verband met het Corona-virus is dat echter niet mogelijk.

Uiteraard geven we nieuwe data vrij zo gauw dat weer verantwoord is.

Online

De techniek biedt volop kansen voor afstandsonderwijs: dat was al zo vóór de beperkende maatregelen van het RIVM.

Bovendien scheelt het reiskosten en reistijd èn ben je voordeliger uit: ook de cursusprijs ligt lager. Lees hier meer.

Deelname

Trainingsdata

Inschrijving

€ 795,00 (exclusief BTW)

Randvoorwaarden

 • je spreekt de Nederlandse taal
 • je hebt thuis of op je werk de beschikking over internet-faciliteiten en e-mail
 • je bent bereid je voor te bereiden en je volledig in te zetten in de training