Persoonlijke coaching: loop je tegen je grenzen aan?

Heb je het gevoel dat iets je belemmert? Dat je vast zit, dat groei stagneert? Of dat je klem bent geraakt in je gedachten en dat je er niet meer uitkomt? Krijg je dat zelf niet voor elkaar? Bij individuele coaching help ik jou om stap voor stap zelf je antwoorden te vinden.

Want je hebt ontdekt: de groei en ontwikkeling die jij al zo lang wilt, komen niet vanzelf. Je hebt al veel geprobeerd, maar telkens liep je weer vast. Steeds weer ontdek je dat je er op eigen kracht niet uitkomt.

En hoewel je misschien al veel hebt gelezen, misschien zelfs al een coachingstraject hebt gedaan, weet je inmiddels ook: wat je écht nodig hebt is iemand die je laat zien waarmee je jezelf in die ontwikkeling tegenhoudt. Dat vind je niet op internet en in zelfhulpboeken.

De oplossing: persoonlijke coaching

Als coach help ik je met het vinden van je antwoorden. Dat doe ik door je te inspireren, te prikkelen en te ondersteunen. Samen onderzoeken we hoe jij misschien onbedoeld jezelf belemmert. Als coach help ik je je energie beter te richten, om eindelijk wél te komen waar je jezelf in je hoofd al ziet.
Direct contact? Laat me je terugbellen (je gaat naar mijn agenda).

Altijd afgestemd op jou

Individuele coaching is maatwerk. En dus altijd helemaal gericht op jou. Samen met jou onderzoeken we de patronen die maken dat je doet wat je doet. Ik help je vervolgens om hier zelf stappen in te zetten, waarmee je duurzaam verder komt. Ik help je met beschrijven wat je gedaan hebt om die stap te bereiken, waarmee je zelf ook terugval kunt voorkomen. Tijdens je vrijblijvende intake-gesprek kiezen we één van deze drie varianten:

Versterkende coaching

Je wilt jezelf beter leren kennen en goed voorbereid zijn op bijvoorbeeld een nieuwe (werk-)omgeving? Dan helpt versterkende coaching ofwel amplitieve coaching. We maken een persoonlijkheidsprofiel en we kijken naar je ontwikkelmogelijkheden. We gebruiken wetenschappelijk bewezen technieken uit de positieve psychologie. Amplitieve coaching kan een effectieve manier zijn om zelfvertrouwen op te bouwen. Dat helpt je om persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Problemen voorkomen

Je kent jezelf al wat beter en je weet je wat je valkuilen zijn? Dan werken we daaraan met preventieve coaching. We kijken naar waar je goed in bent en waar je wel eens uit de bocht vliegt. Ook hier gebruiken we wetenschappelijk bewezen technieken uit de positieve psychologie. Preventieve coaching helpt je aan een gezonde balans in privé en werk. Je krijgt de tools en vaardigheden die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Problemen repareren

Je bent op één of andere manier uitgevallen in werk en/of privé? Doordat je werk niet goed loopt, doordat je overspannen bent of door een burnout? Dan is curatieve coaching aan de orde. We zoeken samen naar wat jij kunt doen om er weer bovenop te raken. Mijn blik staat daarbij naar voren. Ik weet dat oplossingen niet in het verleden liggen, maar in de toekomst. Ik help je bij het ontwikkelen van een andere strategie om met je omgeving om te gaan. Het doel van curatieve coaching is om jou te helpen herstellen. En een gezonde balans in privé en werk op te bouwen.

Ook ik heb mijn weg moeten vinden

Zelf heb ik ook moeite gehad mijn pad te vinden. Onderweg heb ik mooie stappen gezet, maar ook wel eens een afslag gemist. Of er volkomen naast gezeten. Drastische keuzes gemaakt, of mijn beurt voorbij laten gaan.

Terugkijkend weet ik dat ik al die stappen nodig heb gehad om te komen waar ik nu ben. Mooi, maar wat omstandig... en dan druk ik het voorzichtig uit. Ik ben daarom blij dat ik jou kan helpen om jouw resultaat te bereiken op een veel eenvoudiger manier!

Wat gaan we doen

Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijk wilt en ik help je te ontdekken wat je daarin tegenhoudt. Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijke probleem is en ik help je om dat op te lossen.

Daarmee krijg je een handvat om bij jezelf echt een ontwikkeling in gang te zetten die bijdraagt aan wat je écht gelukkig maakt. Daar zijn verschillende manieren voor: wat het best bij jou past, ontdekken we samen in het eerste - vrijblijvende - gesprek. Meestal maak ik zelf een keuze voor wat het best bij de situatie past - dat kan per gesprek anders zijn.

Waaraan kunnen we werken

Vragen die bij coaching aan bod komen, kunnen betrekking hebben op het professioneel of privéleven, op relationele zaken of individuele hindernissen, op je binnenkant of je buitenkant, ... In de meeste gevallen beginnen we met één hulpvraag en raken we tijdens het coaching traject ook andere thema's aan die ermee te maken hebben.

Zit je met een probleem waar je zelf niet uitkomt en ben je gemotiveerd om het grondig aan te pakken, dan is coaching een mogelijke oplossing. Coaching op afstand doet daar niet voor onder.

Mijn doel is om je te helpen bij het vinden van een oplossing van je probleem. Als coach ben ik daarom praktisch, doortastend en direct. Ik ben gecertificeerd NLP Master Coach; ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Kom in actie

Interesse? Meld je direct aan:

En heb je nog vragen? Mail me voor een afspraak. Meestal kan ik snel tijd maken voor een spontaan gesprek.

Bel voor het maken van een afspraak: 0575-77 56 29.
Ik neem zelf de telefoon op, pak je agenda er alvast bij!

Je mag ook een terugbelverzoek claimen
Daarbij kun je aangeven wanneer je teruggebeld wilt worden.
Doe hier je terugbelverzoek (je gaat rechtstreeks naar mijn agenda op de contactpagina) en ik bel je op jouw tijdstip!

Coachingsmonitor

Als NOBCO-coach maak ik gebruik van de Coachingmonitor®. Dat instrument:

  • geeft inzicht in de voortgang van een coachtraject;
  • biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen;
  • biedt 360-graden feedback en peer-evaluaties;
  • levert een visuele eindrapportage van de behaalde resultaten.

Bekijk hier het filmpje (je gaat naar YouTube).