Ben je HRM'er en scoort één van je leidinggevenden niet goed?

Eén van je mensen is een poosje geleden gepromoveerd van de lijn naar de staf. Deze nieuw-leidinggevende komt eigenlijk niet goed uit de verf. En dat heeft effect op de resultaten en, erger nog, ook op de sfeer in het team.

Rampenscenario
Ondanks een assessment en een paar managementmodules wil je medewerker maar geen echte leidinggevende worden. En het leek zo'n goede match en er was zo'n mooie start... Maar het stagneert, dwars tegen ieders verwachtingen in. Het rampenscenario is waarheid geworden: je bent een steengoede medewerker kwijt geraakt en hebt er een slecht presterende leidinggevende voor teruggekregen.

Bel aanbinden?
Het management heeft aangegeven dat het zo niet langer kan. Het moment komt dichterbij dat je hem (m/v) de bel aan moet binden. Je moet er niet aan denken: deze medewerker was tot voor kort het best presterende teamlid. Er tekenen zich twee scenario's af. Je moet 'm misschien laten gaan, of hij stapt zelf op. Maar het kan ook anders.

Gratis tips
Herken je dit? Heb je wel eens een leidinggevende die na verloop van tijd ineens niet lekker meer presteert? Je bent de enige niet... Al meer dan twintig jaar begeleid ik leidinggevenden in allerlei organisaties. Ik heb tips voor je om dit rampenscenario af te wenden. Abonneer je hier en ik geef je tips om tijdig bij te sturen.

 

PS: je mag me uiteraard ook altijd vrijblijvend bellen. Op de contactpagina staat hoe je me kunt bereiken. Doen!