Wat houdt jou in z'n greep?

Voortsukkelen met een zesje?
Klinkt het bekend voor je als ik je vertel dat niet iedereen het gevoel heeft helemaal uit de verf te komen? Kun je er iets bij voorstellen als ik zeg dat bijna de helft van de medewerkers in organisaties onder z'n kunnen presteert (Randstad Werkmonitor) en dat desondanks nog geen tien procent overweegt wat anders te gaan doen?

Wist je dat veel mensen het idee hebben dat ze meer in zich hebben, maar dat ze er eigenlijk genoegen mee nemen dat het er niet uitkomt? Als jij ook het gevoel hebt dat er meer in je zit, vraag dan dit gratis boekje aan. En lees wat jou in z'n greep houdt, waardoor je niet uit de verf komt! Vraag hier jouw boekje aan.

Ik help professionals uit vastgeroeste gedragspatronen te stappen, zodat ze eindelijk hun dromen en ambities waar kunnen maken.

Ben jij zo iemand die keer op keer eigenlijk last heeft van zichzelf? Lijkt het soms alsof je steeds in cirkels rond sjokt? Alsof je van je fouten maar niet kan leren? Soms laat gedrag zich maar lastig veranderen: het steekt steeds weer de kop op. Daarmee lijkt het wel alsof het veel dieper in je systeem zit. Als je dit herkent, is er waarschijnlijk sprake van een ontwikkelingsthema.

Een ontwikkelingsthema is oud gedrag dat zijn oorsprong heeft in een oude ervaring. Je hebt ooit iets beleefd, daar voor jezelf conclusies aan verbonden en het gedrag dat je er toen bij ontwikkeld hebt, was op dat moment nuttig. Toen, op dat moment. En omdat wij mensen gewoonte-dieren zijn, zal een zelfde trigger dat oude gedrag weer oproepen. Terwijl inmiddels vermoedelijk de omstandigheden veranderd zijn en dat oude gedrag niet meer bij de huidige situatie past.

Als je daar iets aan wilt doen (en wie zou dat niet willen), is het belangrijk dat we 1) achterhalen wat er precies in de weg zit en dat opruimen, 2) je nieuwe vaardigheden leren en 3) die zo lang als nodig is begeleid intrainen of coachen.

Laat dat vastgeroeste gedrag niet langer problemen veroorzaken in je werk of je privé-leven. Je hebt nu de kans om uit die cirkel te breken. Ik ben je duwtje in de rug, een steun en toeverlaat voor beslissende momenten - want zelf kom je er niet uit. Jij kent je blinde vlek niet, de belemmeringen die je zelf in stand houdt. Laat me je daarbij helpen: dat kan ook op afstand. Lees hier hoe.

Wat zit er in de weg?

We onderzoeken samen welk gedrag jou belemmert en welke patronen daarachter zitten. De klacht waarmee je naar me toe komt is immers waarschijnlijk niet meer dan het symptoom, dus we onderzoeken gedegen de achtergrond. Liefst betrek ik daar ook je omgeving in. Een coachingstraject is hard werken, dus we moeten zeker weten waarop we ons moeten richten. We spreken ook samen af wat het traject jou moet opleveren: dan hebben we een stip op de horizon. Maak een afspraak!

Wat heb je nodig?

In ons gedrag herhalen wij voorbeeldgedrag van anderen en repeteren we ons eigen ineffectieve gedrag. Een coachingstraject maakt daar een einde aan: je oude repertoire gaat overboord en we kiezen er iets nieuws voor in de plaats. Dat had je nog niet vanzelfsprekend in huis, dus je zult iets 'moeten leren'. We kiezen dat wat het best bij je past en waar je in je werk maar ook privé profijt van zult hebben.  Maak een afspraak!

Hoe bestendigen we dat?

Nieuw gedrag wordt niet zomaar geaccepteerd door je systeem. Je moet maar eens opletten hoevaak je jezelf straks 'dat kan ik niet' hoort zeggen. Gelukkig ga ik je daarbij helpen en ik heb daar veel ervaring mee. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie, want dat heeft zijn nut door je jaren heen al bewezen. Je zult eens zien hoe leuk je dat gaat vinden.En je gaat verbaasd zijn over het blijvende resultaat!  Maak een afspraak!

Recente artikelen

Het ego: op ramkoers met jezelf

De meeste mensen, een paar uitzonderingen daargelaten, houden niet van conflict. Want conflicten leiden tot spanning, ergernis en irritatie. Je loopt ook nog het risico om financiële of zelfs lichamelijke schade op te lopen. We gaan het daarom liefst uit de weg. Toch is in één geval de confrontatie onvermijdelijk… De enige waarmee je in je leven écht mee in conflict zult raken, ben je zelf. Over zichzelf heen stappen is voor sommige mensen zo moeilijk, dat hun redelijkheid ervan verliest. [Lees verder]

 

'Dat kan ik niet': slecht excuus

‘Kan ik niet’, ‘lukt niet’ en ‘ben ik niet goed in’: er zijn maar weinig mensen die zulke dooddoeners niet op één of andere manier op hun repertoire hebben staan. Je zou denken dat, sinds aangetoond is dat toppresteerders hun niveau hebben bereikt met gemiddeld 10.000 uur oefenen, iedereen in staat is kunst te baren. Niets is minder waar: we draaien ons nog gewoon onder van alles uit. En als leidinggevenden houden we het vaak nog in stand, ook.[Lees verder]

 

Hoe vermijd ik confrontaties?

De meeste mensen laten een onwenselijke situatie liever op zijn beloop dan een confrontatie te riskeren. Want wij mensen hechten aan de regels van onze sociale omgeving. We hebben in de evolutie geleerd dat we sterker zijn in onze groep. Het aangaan van confrontaties en zo de kans lopen op het verstoren van relaties is dan onverstandig. Het is daarom onze natuurlijke reactie om crises, confrontaties en conflicten in de groep uit de weg te gaan. [Lees verder]

 

Wat anderen zeggen

Ervaring 1

De coachingsgesprekken die plaats gevonden hebben, zijn zeer waardevol en nuttig voor me geweest. Het mooie vind ik dat je uiteindelijk zelf je antwoorden op je eigen vragen geeft door een zeer goede begeleiding tijdens de gesprekken.
Soms best lastig en confronterend! Ik vond de gesprekken zeer interessant en leerzaam. Af en toe was het hard werken, maar het leverde positieve resultaten op die ik zeer waardevol vind en waar ik ook echt iets mee kan. Ik vind dat de coachingsgesprekken voor een persoonlijke groei bij me hebben gezorgd.
Ik heb me voorgenomen om in mezelf te blijven geloven. Op te blijven komen voor mezelf. Tijd voor mezelf vrij te maken zonder altijd maar rekening met anderen te houden. (Vrouw, 42 jaar).

Ervaring 3

Ik heb me steeds voldoende kunnen uitspreken, met name tijdens de intake waar ik nog behoorlijk boos en verontwaardigd was over hetgeen me dwars zat met betrekking tot mijn werk. Voelde me ook serieus genomen door een naar mijn mening deskundige en ervaren coach die onverwachte, soms confronterende vragen stelde, waarop ik dan steevast reageerde met "dat vind ik moeilijk" ;)
De gesprekken hebben me meer inzicht gegeven in zaken, zoals

  • (extreem hard werken is niet de norm,
  • zelf een planning maken,
  • "nee" zeggen,
  • me niet druk maken over dingen waar ik geen/weinig invloed op heb

Het resultaat is dat ik meer inzicht heb in het feit dat ik misschien wel teveel van mezelf - en anderen? - verwacht: het mag wel een versnelling lager. Ook dat mijn opvattingen met betrekking tot werk niet de norm zijn en kunnen leiden tot gespannen relaties met collegae. (Man, 54 jaar)

Interesse? Bel voor het maken van een afspraak: 0575-77 56 29.
Ik neem zelf de telefoon op, pak je agenda er alvast bij!

Ervaring 2

Ik vind de gesprekken erg fijn. John laat me veel nadenken en geeft daar de ruimte en de tijd voor. Door mijn gedachten hardop te zeggen, weet ik zelf soms de antwoorden op mijn vraagstukken. Andere keren kan hij me op andere gedachten brengen. Wanneer ik iets niet begrijp, vraag ik om verduidelijking.
Tijdens de eerste sessie heb ik verteld dat ik wil werken aan een betere versie van mezelf. Ook wil ik relaxter door het leven gaan. John heeft toen onder andere gezegd dat ik kan leren van dat wat mij nu irriteert. Dat er dingen zijn die me irriteren en dat die mijn gedrag bepalen, daar ben ik niet trots op en ik vond het in eerste instantie moeilijk hieraan te werken. (Vrouw, 45 jaar).

Ervaring 4

Voor mij heeft de coaching meer inzicht gegeven in mijn waarden en kwaliteiten. Het benoemen van mijn eigen waarden geeft mij de kans om vanuit deze waarden te werken zodat frustraties en teleurstellingen niet de boventoon voeren. 
Na jouw coachingsgesprekken ben ik me meer gaan focussen en heb ik meer laten zien wat ik wil en waar ik voor sta (in plaats van altijd maar met een lachend gezicht door de gang te lopen. (Vrouw, 40 jaar)

Gratis download

Lees alles over hoe jouw ontwikkelingsthema al jaren je functioneren in de weg zit!