Loop je tegen grenzen aan?

Heb je het gevoel dat iets je belemmert? Dat je vast zit, dat groei stagneert? Of dat je klem bent geraakt in je gedachten en dat je er niet meer uitkomt? Krijg je dat zelf niet voor elkaar? Bij individuele coaching help ik jou om stap voor stap zelf je antwoorden te vinden.

Want je hebt ontdekt: de groei en ontwikkeling die jij al zo lang wilt, komen niet vanzelf. Je hebt al veel geprobeerd, maar telkens liep je weer vast. Steeds weer ontdek je dat je er op eigen kracht niet uitkomt.

En hoewel je misschien al veel hebt gelezen, misschien zelfs al een coachingstraject hebt gedaan, weet je inmiddels ook: wat je écht nodig hebt is iemand die je laat zien waarmee je jezelf in die ontwikkeling tegenhoudt. Dat vind je niet op internet en in zelfhulpboeken.

De oplossing: persoonlijke coaching

Als coach help ik je met het vinden van je antwoorden. Dat doe ik door je te inspireren, te prikkelen en te ondersteunen. Samen onderzoeken we hoe jij misschien onbedoeld jezelf belemmert. Als coach help ik je je energie beter te richten, om eindelijk wél te komen waar je jezelf in je hoofd al ziet.
Direct contact? Laat me je terugbellen (je gaat naar mijn agenda).

Altijd afgestemd op jou

Individuele coaching is maatwerk. En dus altijd helemaal gericht op jou. Samen met jou onderzoeken we de patronen die maken dat je doet wat je doet. Ik help je vervolgens om hier zelf stappen in te zetten, waarmee je duurzaam verder komt. Ik help je met beschrijven wat je gedaan hebt om die stap te bereiken, waarmee je zelf ook terugval kunt voorkomen. Tijdens je vrijblijvende intake-gesprek kiezen we één van deze drie varianten:

Versterkende coaching
Je wilt jezelf beter leren kennen en goed voorbereid zijn op bijvoorbeeld een nieuwe (werk-)omgeving? Dan helpt versterkende coaching ofwel amplitieve coaching. We maken een persoonlijkheidsprofiel en we kijken naar je ontwikkelmogelijkheden. We gebruiken wetenschappelijk bewezen technieken uit de positieve psychologie. Amplitieve coaching kan een effectieve manier zijn om zelfvertrouwen op te bouwen. Dat helpt je om persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Problemen voorkomen
Je kent jezelf al wat beter en je weet je wat je valkuilen zijn? Dan werken we daaraan met preventieve coaching. We kijken naar waar je goed in bent en waar je wel eens uit de bocht vliegt. Ook hier gebruiken we wetenschappelijk bewezen technieken uit de positieve psychologie. Preventieve coaching helpt je aan een gezonde balans in privé en werk. Je krijgt de tools en vaardigheden die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Problemen repareren
Je bent op één of andere manier uitgevallen in werk en/of privé? Doordat je werk niet goed loopt, doordat je overspannen bent of door een burnout? Dan is curatieve coaching aan de orde. We zoeken samen naar wat jij kunt doen om er weer bovenop te raken. Mijn blik staat daarbij naar voren. Ik weet dat oplossingen niet in het verleden liggen, maar in de toekomst. Ik help je bij het ontwikkelen van een andere strategie om met je omgeving om te gaan. Het doel van curatieve coaching is om jou te helpen herstellen. En een gezonde balans in privé en werk op te bouwen.

Ook ik heb mijn weg moeten vinden

Zelf heb ik ook moeite gehad mijn pad te vinden. Onderweg heb ik mooie stappen gezet, maar ook wel eens een afslag gemist. Of er volkomen naast gezeten. Drastische keuzes gemaakt, of mijn beurt voorbij laten gaan.

Terugkijkend weet ik dat ik al die stappen nodig heb gehad om te komen waar ik nu ben. Mooi, maar wat omstandig... en dan druk ik het voorzichtig uit. Ik ben daarom blij dat ik jou kan helpen om jouw resultaat te bereiken op een veel eenvoudiger manier!

Wat gaan we doen

Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijk wilt en ik help je te ontdekken wat je daarin tegenhoudt. Ik ga je helpen formuleren wat je werkelijke probleem is en ik help je om dat op te lossen.

Daarmee krijg je een handvat om bij jezelf echt een ontwikkeling in gang te zetten die bijdraagt aan wat je écht gelukkig maakt. Daar zijn verschillende manieren voor: wat het best bij jou past, ontdekken we samen in het eerste - vrijblijvende - gesprek. Meestal maak ik zelf een keuze voor wat het best bij de situatie past - dat kan per gesprek anders zijn.

Waaraan kunnen we werken

Vragen die bij coaching aan bod komen, kunnen betrekking hebben op het professioneel of privéleven, op relationele zaken of individuele hindernissen, op je binnenkant of je buitenkant, ... In de meeste gevallen beginnen we met één hulpvraag en raken we tijdens het coaching traject ook andere thema's aan die ermee te maken hebben.

Zit je met een probleem waar je zelf niet uitkomt en ben je gemotiveerd om het grondig aan te pakken, dan is coaching een mogelijke oplossing. Coaching op afstand doet daar niet voor onder.

Mijn doel is om je te helpen bij het vinden van een oplossing van je probleem. Als coach ben ik daarom praktisch, doortastend en direct. Ik ben gecertificeerd NLP Master Coach; ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Kom in actie

Interesse? Bel voor het maken van een afspraak: 0575-77 56 29.
Ik neem zelf de telefoon op, pak je agenda er alvast bij!

Je mag ook een terugbelverzoek claimen.
Daarbij kun je aangeven wanneer je teruggebeld wilt worden.
Doe hier je terugbelverzoek (je gaat rechtstreeks naar mijn agenda op de contactpagina) en ik bel je op jouw tijdstip!

coaching op afstand

Achtevelstraat 64, Zutphen

Waterstraat 5, Zutphen

Onze gesprekken gaan op dit moment live, op locatie of online

Onze gesprekken voeren we altijd op een voor jou vertrouwenwekkende locatie. Dat kan mijn eigen praktijk zijn, maar ook een locatie die centraler gelegen is of waarbij we nadrukkelijker rekening houden met jouw reismogelijkheden. Zutphen biedt in dat opzicht genoeg kansen!

Ervaring 1

De coachingsgesprekken die plaats gevonden hebben, zijn zeer waardevol en nuttig voor me geweest. Het mooie vind ik dat je uiteindelijk zelf je antwoorden op je eigen vragen geeft door een zeer goede begeleiding tijdens de gesprekken.
Soms best lastig en confronterend! Ik vond de gesprekken zeer interessant en leerzaam. Af en toe was het hard werken, maar het leverde positieve resultaten op die ik zeer waardevol vind en waar ik ook echt iets mee kan. Ik vind dat de coachingsgesprekken voor een persoonlijke groei bij me hebben gezorgd.
Ik heb me voorgenomen om in mezelf te blijven geloven. Op te blijven komen voor mezelf. Tijd voor mezelf vrij te maken zonder altijd maar rekening met anderen te houden. (Vrouw, 42 jaar).

Ervaring 3

Ik heb me steeds voldoende kunnen uitspreken, met name tijdens de intake waar ik nog behoorlijk boos en verontwaardigd was over hetgeen me dwars zat met betrekking tot mijn werk. Voelde me ook serieus genomen door een naar mijn mening deskundige en ervaren coach die onverwachte, soms confronterende vragen stelde, waarop ik dan steevast reageerde met "dat vind ik moeilijk" ;)
De gesprekken hebben me meer inzicht gegeven in zaken, zoals

  • (extreem hard werken is niet de norm,
  • zelf een planning maken,
  • "nee" zeggen,
  • me niet druk maken over dingen waar ik geen/weinig invloed op heb

Het resultaat is dat ik meer inzicht heb in het feit dat ik misschien wel teveel van mezelf - en anderen? - verwacht: het mag wel een versnelling lager. Ook dat mijn opvattingen met betrekking tot werk niet de norm zijn en kunnen leiden tot gespannen relaties met collegae. (Man, 54 jaar)

Interesse? Bel voor het maken van een afspraak: 0575-77 56 29.
Ik neem zelf de telefoon op, pak je agenda er alvast bij!

Ervaring 2

Ik vind de gesprekken erg fijn. John laat me veel nadenken en geeft daar de ruimte en de tijd voor. Door mijn gedachten hardop te zeggen, weet ik zelf soms de antwoorden op mijn vraagstukken. Andere keren kan hij me op andere gedachten brengen. Wanneer ik iets niet begrijp, vraag ik om verduidelijking.
Tijdens de eerste sessie heb ik verteld dat ik wil werken aan een betere versie van mezelf. Ook wil ik relaxter door het leven gaan. John heeft toen onder andere gezegd dat ik kan leren van dat wat mij nu irriteert. Dat er dingen zijn die me irriteren en dat die mijn gedrag bepalen, daar ben ik niet trots op en ik vond het in eerste instantie moeilijk hieraan te werken. (Vrouw, 45 jaar).

Ervaring 4

Voor mij heeft de coaching meer inzicht gegeven in mijn waarden en kwaliteiten. Het benoemen van mijn eigen waarden geeft mij de kans om vanuit deze waarden te werken zodat frustraties en teleurstellingen niet de boventoon voeren. 
Na jouw coachingsgesprekken ben ik me meer gaan focussen en heb ik meer laten zien wat ik wil en waar ik voor sta (in plaats van altijd maar met een lachend gezicht door de gang te lopen. (Vrouw, 40 jaar)

Laat me je bellen

Laat me je bellen voor een verkennend gesprek. Lijkt je dat wat? Boek hier je vrijblijvende en kosteloze gesprek. Doen!

Ik werk met de NOBCO Coachingsmonitor

De Coachingmonitor® van NOBCO:

  • geeft inzicht in de voortgang van een coachtraject;
  • biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen;
  • biedt 360-graden feedback en peer-evaluaties;
  • levert een visuele eindrapportage van de resultaten.

Bekijk hier het filmpje:

Aangesloten

NOBCO
De Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) is er voor iedereen die op zoek is naar een professionele coach en voor coaches die willen werken aan verdere professionalisering van het coachvak. Wij zijn aangesloten bij NOBCO en onderschrijven de beroepscode, vastgelegd in de Internationale Ethische Code voor coaches.

LOC, Landelijke Organisatie voor Coaching in het onderwijs
LOC is de landelijke organisatie van, voor en door docenten en begeleidingsprofessionals op het gebied van onderwijs. LOC zet zich in om de werklast van docenten te verlichten en de kunde en werkplezier in het onderwijs te vergroten.

Als NLP Master Coach ben ik geregistreerd bij NLPEA; de opleiding die ik volgde is gecertificeerd volgens richtlijnen van ICF.

In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs Register voor Instellingen (CRKBO) staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Wij staan geregistreerd in het CRKBO.