Coaching op werkdruk en werkstress

Werkstress is niet normaal

Enorm veel professionals in zorg, onderwijs en overheid hebben er last van. Ze slapen slecht, voelen zich uitgeput en hebben hoofdpijn. Sommigen raken zelfs burn-out. Als jou dat bekend in de oren klinkt, weet je ook dat je er behoorlijk chagrijnig van wordt. Want constant knaagt dat gevoel aan je dat het werk zich maar opstapelt en dat het toch niet (goed) genoeg is wat je doet.

Je zou je werk fluitend moeten doen

Of je nu een ervaren kracht binnen jeugdzorg bent, of net fris in dienst bij een gemeente: jij weet heel goed waarom je je werk doet.Om verschil te maken in de wereld om je heen, en omdat je wilt dat wat je doet ook echt betekenis heeft (anders was je toch wel ergens anders gaan werken, toch?). Nee, jij hebt er bewust voor gekozen om met mensen te werken, op een plek waar je verantwoordelijkheid draagt en de publieke zaak dient.

Maar de rauwe werkelijkheid van je werk is anders

Daar heb je te maken met bezuinigingen waardoor je met minder collega's hetzelfde werk doet. Met meer regelwerk. Met meer overdrachtsmomenten. Met mondiger burgers, veeleisender cliënten. Hoe ervaren, hoe goed opgeleid en hoe bevlogen je ook bent - natuurlijk is het moeilijk om je dan staande te houden. Dat begrijp ik heel goed.

Perfectionisme gaat vaak hand in hand met bevlogenheid en betrokkenheid

Daarom kan het moeilijk voor je zijn om afstand te nemen van je werk, om het gewoon 's los te laten. Je wéét dat je je niet moet opwinden, en toch doe je het. Dus lig je 's nachts te piekeren over een akkefietje op je werk of een aanvaring met een collega of cliënt. Of het schijnbare onbegrip van je bestuur.

Stop

Ik zeg stop. Stop met piekeren. Stop met denken dat het niet genoeg is wat je doet. Want dat is het wel. Ik kan je helpen alles weer in proportie te zien. Misschien heb je zelf al eerder geprobeerd om het tij te keren. Dat hoor ik tenminste vaak van de mensen die ik coach. Wat ze graag willen is meer tijd, rust en ruimte voor de taken die ze moeten doen. Vaak hebben ze al een zelfhulpboek, cursus of workshop achter de rug. Maar dat heeft ze niet geholpen om blijvend van hun werkstress af te komen.

Ben jij zo'n gestresste professional?

Mijn naam is John Vrakking. Ik ben coach voor gestresste professionals in zorg, welzijn en overheid die ik help weer een gezonde balans tussen werk en privé te creëren. In tegenstelling tot veel andere coaches die zich met werkstress bezighouden, begeleid ik mijn klanten in slechts 4 sessies gegarandeerd naar stressvrij werk, meer energie en een leuker leven. (Als je wilt weten hoe ik dat doe, check dan mijn werkdrukcoaching)

Je volgende stap

Heb jij nu het gevoel dat je tijd tekort komt? Dan raad ik je aan mijn (gratis) e-book de Tijd aan jezelf te downloaden. Daarin vind je waardevolle informatie over tijdrovers en hoe je die de baas wordt. Of lees met wie ik al eerder heb samengewerkt. Veel verschillende knelpunten heb ik mogen helpen oplossen, onder andere bij:

  • leerkrachten en docenten,
  • ambulant hulpverleners en psychologen,
  • rijks-, provincie- en gemeentelijke ambtenaren,
  • maar ook accountants en fiscalisten, huisartsen en specialisten, zelfstandig ondernemers.

Hoe ik dat doe, vertel ik je graag. Mail me of lees er hier meer over!

John Vrakking is Ontwikkelingsgerichte Coach voor het Onderwijs, het publieke domein, de gezondheidszorg en voor zelfstandig ondernemers; kortom: voor iedereen die zijn werk met passie doet en dat wil blijven doen! Hij werkt in de driehoeken Zutphen - Deventer - Apeldoorn en Hengelo - Enschede - Almelo.

Zijn methodiek is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en neurolinguïstisch programmeren (NLP). Daarbij geeft hij zijn coachees meer inzicht in hun denkpatronen, die negatieve gevoelens en gedachten in stand houden. Ze leren om die te vervangen door positievere gevoelens en zo los te komen van oude patronen. Deze aanpak heeft bewezen betere resultaten dan gangbare psychotherapie met medicatie (Nature, november 2014).